7 Nisan 2019 Pazar

Binali Yıldırım Ve Eski TCDD Yöneticilerine Tuna Çakıcı' dan Suç Duyurusu!

Binali Yıldırım ve TCDD eski yöneticileri hakkında suç duyurusu yapıldı. Suç duyurusu inşaat mühendisi Tuna Çakıcı' dan geldi!


sol.org.tr de yer alan habere göre 
1999 depremi sonrası İstanbul' da bulunan lojman ve istasyon binalarının güçlendirilmesi projesini hazırlayan inşaat mühendisi Tuna Çakıcı, dönemin ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, Akp Erzincan milletvekili ve dönemin TCDD Müdürü Süleyman Karaman ile eski TCDD yöneticileri hakkında evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet iddiaları ile suç duyurusunda bulundu.

Peki Suç Duyurusunun Gerekçeleri Ne?

İnşaat Mühendisi Tuna Çakıcı, TCDD binalarının güçlendirme çalışmalarının şartnamelere uygun yapılmadığını, proje sorumlusu olarak onayının alınmadan müteahhitlere ödeme yapıldığını, bunlara karşı çıkmasından dolayı kendisinin devre dışı bırakılması ve şirketinin iflasa sürüklendiğini belirtti. Kendisinin onayı alınmadan, kullanılmayan tonlarca beton ve demirler için müteahhitlere büyük paralar ödendiğini, bir çok okulunda şartnamelere uygun güçlendirme yapılmadığını, İstanbul'luların tehlikede olduğunu öne sürdü. 

Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız, çünkü onların çerçevesi büyüdükçe, bilinmeyenlerle olan temasları da artar.